No niinpä niin, nyt Ranskan presidentti esittää sitten jo omaa ranskalaista linjaa talousasioihin. EU:n yhteiset sopimukset ovat tältä osin hänelle lähinnä lentolehtisen arvossa. Toiseksi suurimman EU-maan toiminta on ennakkotapaus. Oman maan kysyntää olisi kiva parantaa jokaisen 27 maasta poikkeamalla sovitusta. Sitä pienet perässä, mitä isot edellä.  - Kuka pienistä rohkenee ensin ?

******************

Vekarajärven varuskunnasta lähtee 50 bussia lomakuljetuksiin varusmiesten viikonloppulomille eri puolelle Suomea. Samaan aikaan varusmiesten auto-onnettomuudet ovat vähentyneet huomattavasti. Vielä tänään Kouvolan Sanomissa ja Hesarissa kehui ajavansa itse. Toivottavasti leirielämä opettaa ja väsyttää siinä määrin, että nuokin pojat nousevat bussin kyytiin. On hienoa, että lomakuljetukset toimivat noin kattavasti. Vain pieni osa varusmiehistä oikeasti tarvitsee omaa kuljetusta ja silloin koti taitaa todellakin olla julkisesta liikenneverkosta kaukana.

******************

Kesäpäivät ovat leppoisia. Eilen innostuin siivoamaan keittiötä. Siivosin 13 kaappia ja kaksi laatikkoa. Sitten tsemppi loppui. Yhtäkkiä siivosinto lopahti. Lomapäivänä on kuunneltava fiilistä. Vein heti siivousrätit pesuun ja keräsin kaikki varusteet pois. Ruokakauppaan oli illalla kuitenkin pakko mennä. Kun viisihenkinen perhe on päivät kotona, ruokaa menee vähän eri tapaa kuin kouluviikkojen aikana.

Ministeri Sirkka-Liisa Anttila on kiirehtinyt ruoka-aineiden ALV-asiaa. Arvostan sitä. ALV-alennuksen aika olisi jo, sillä se näkyy nimenomaan  K A I K K I E N ruokakassissa, kun se oikein hoidetaan. Syödä kun jokaisen pitää.