Tänään on kesäinen työpäivä. Olen kiertomatkalla Savitaipaleella ja Luumäellä. Savitaipaleella on paikalliset messut, jossa KD:llä on oma osasto. Olen siellä paikalla. On hienoa mennä Savitaipaleelle, sillä erityisesti siellä tehdään vahvasti kuntatyötä ja Savitaipaleen Tuula Karhula on ollut monissa valtakunnallisissa vaaleissa vahvasti mukana. Luumäellä on toisenlainen tilaisuus. Vallijamit ovat Luumäen nykypäivänen kesätapahtuma, kunnan oma tapahtuma. Kesäasukkaat saavat vuoroin puheenvuoron Vallijameissa. Käyn puhumassa, lyhyesti lupaan.

Olen kesäasukkaana Luumäellä kuin kaapissa. Kaksikymmentä vuotta olemme kesäasuneet mummon ja vaarin - siis appivanhempieni - mökillä. Omaa rantaa on etsiskelty, toistaiseksi tuloksetta. En siis voi mainostaa olevani kovasti luumäkeläinen kesäasuja, koska olen 100 prosenttisesti riippuvainen rakkaan sukuni vieraanvaraisuudesta.

Luumäen Kivijärvi on täynnänsä kesäisiä muistoja, mukavia retkipaikkoja ja tulevien kesähetkien jännittävää odotusta. Hyvän kesäpäivän odotusta tänäänkin siis ilmassa!