Tänään on SE päivä, kun varusmiehet pääsevät IRTI! Palvelus on suoritettu ja vapaus koittaa. Tällä viikolla TJ-huuma nosti päätään paikallisessa varuskunnassa yli julkisuuskynnyksen,  kun pojankollit olivat sitoneet yhden varusmieskersantin nakuna käsiraudoilla kiinni petiin. Siellä sitten varusmieskansaa ravasi katsomassa ihmettä ja liekö kameratkin olleet käytössä. Näin uutisissa kerrottiin.

Näkökulmia tähän hullutteluun on monia. Itselleni päällimäiseksi jää pari lohkaisua: 

Kyllähän tuo on puolustusvoimien näkökulmasta harmillinen tilanne. Aikuisenkokoiset henkilöt tarvitsevat valvontaa. Tässä kohden valvonta on pettänyt.

Nuorten näkökulmia on erilaisia. Mitä mahtoi pohtia se sidottu kessu? Melkoinen massahysteria lienee syntynyt toisten nuorten parissa. Onhan joukossa tyhmyys tiivistynyt todella sujuvasti.  Onhan ajatus kaverin sitomisesta nakuna sänkyyn melko absurdi. Saattaapa kotona joku nuori poika tai tyttö pohtia, tuleeko itse kohtaamaan armeijassa jotain vastaavaa.

Summa summarum, kyllähän varmasti kautta aikain intissä on kaikenlaisia källejä tehty. Ainakin minäkin - intistä osaton - olen kuullut monia tutuille tehtyjä. Nykyisin vain kaikki on niin äkkiä ja laajalti julkista ja toisaalta pikkukällit ei välttämättä riitä.

Vekaralla lapsetti, ainakin sen perusteella, mitä tiedoitusvälineistä sai irti. Meno oli kun Orimattilan varsapellolla. Arki jatkuu kuitenkin ja tästä varmasti on opittu, kantapään kautta.