Erityisen tunnollinen kansanedustaja olisi tänään tutustunut jo tarkasti internetistä saatavaan valtiovarainministerin antamaan budjettiin. Itse kuitenkin osallistuin Kouvolassa Kuninkuusravitapahtumaan. Tämä viikonloppu on omistettu sekä Kalevan kisoille että Kuninkuusraveille. Käytän tietoisesti isoja ja tummia  kirjaimia, olen niin ylpeä seutukuntamme sekä Kymenlaakson että Etelä-Karjalan upeista urheilutapahtumista. Toivottavasti järjestelyt sujuvat jouhevasti ja säätila säilyy ulkotapahtumille suotuisana.

Budjettikeskustelua käytiin kuitenkin Kouvolassa seuranpidon lomassa. Palautetta tuli lehdistössä esillä olleesta alkoholiverotuksesta. Myös energiaverotus samoin kuin tavallisen ihmisen arki herätti keskustelua. Huoli siitä, että ihminen on unohtunut Kaitaisen esityksessä, oli pinnassa.

************************************

Päiväsydännä puuhasin pihalla. Nurmenleikkuu, kitkeminen ja kukkien kastelu on mukavaa puuhaa. Poikani tuli äidille avuksi, haravoimaan. Tytöt tekivät sisäpuuhia. Maijastiina leipoi mustikkapiirakkaakin. Kelpaa leipoa, isi ja isovanhemmat ovat poimineet meille mustikat talveksi. - Se flunssa, se flunssa. - Pakko myöntää, että ajatukset ovat jo välillä varkain perheen koulun alkupäivissä. Myös oma Helsinki-matkailu on ajoittain mielessä. Panu oli poiminut minulle metsävadelmia Helsinkipäiviä varten. Perheen kotipuuhat ovat syksyyn valmistautuvia.  Niin se on ollut joka kesä, viimeinen lomaviikko on sekä kiivasta lomailua että toisaalta valmistautumista tulevaan syksyyn. Opettaja-koululaisperheessä syksy alkaa koulun ensimmäisestä päivästä.

Olen kaksikymmentä vuotta harjoitellut marjamehunkeittoa. Ostin oman mehumaijan pari vuotta sitten. Siihen asti sinnittelin lainamaijoilla. Joka kerta on sama juttu, sokerin saaminen tasaisesti mehuun on varmasti korkeampaa matematiikkaa. Se ei minulta onnistu, eri pulloissa on aina eri makuista mehua. Koskaan ei siis tiedä, mitä saa.

Kesän parasta aikaa eletään nyt. Minun mielestäni siis. Sienimetsä on hyvänmielen lähde. Nautin metsässä kulkemisesta. Sienestäminen ja marjastaminen on mahtavaa tekemistä. Ei tarvitse olla metsänomistaja ja silti voi nauttia metsistä mitä ihanimmalla tavalla. Metsässä saa hyvää hoivaa, sekä kropalle että mielelle.

Kesäiloa saa sekä  kotipuuhailusta  että mukavista kesätapahtumista. Nautitaan kesästä!