Eilen ehti tapahtua paljon. Vvm Katainen julkaisi ensimmäisen budjettinsa eilen Kirkkonummen riihen jälkeen. Paljon hyviä asioita on luvassa. En ole vielä saanut käsiini sen enempää tietoa kuin mediassakin on ollut saatavissa. Yleiset linjaukset olivat mielestäni ja odottamiani neutraalimmat. Hyvää yritetään jakaa ja toisaalta rohkeimmat kokoomuslaiset vedot on onneksi jätetty tämän esityksen ulkopuolelle.

Olen  ihmeissäni siitä, että ministeri Katainen syyttää jo tehtyjä tulosopimuksia verotuksen paikalleen pysäyttämisestä. Mielestäni on vastuullista, ettei verokevennyksiä tehdä hetkenä, jona hoitotyömme tarvitsee panostuksia. On katsottava totuutta silmiin. Yksilöt hoitotyössä tekevät parhaansa, siitä ei ole kyse. Kyse on järjestelmästä. Riittämättömät resurssit vaikuttavat arjessa siihen, että osa makaa käytävillä, osa jonottaa ja jotkut jäävät ilman kohtaavaa hoitoa.

Rakas teemani alkoholivero: 15 ja 10 prossaa ovat lähinnä kaunistusta siihen kauhistukseen, jota viinanvoimalla on viime aikoina saatu aikaan. Ennen kylän keskustassa kannettiin HEPSin kasseja täynnänsä ruokaa. Nykyisin siellä kannetaan pahvikoiria täynnänä kaljaa. Jättäisinkö ostamatta Karhu-kaljan, jos hinta nousee 4 senttiä? Neljä senttiä!!!!  Alkoholituotteet eivät ole päivittäistarvikkeita, vaan sellaista yleellisyystavaraa, josta on vara verottaakin.

*****************************

Eilen ehdin myös teatterin virkistyspäivään. Kouvolan teatterin väki aloitti työvuotensa tällä kertaa järven rannalla. Pääsin tanssikurssille mukaan. Se oli yllätys, ainakin minulle. Olisin sitonut hiukseni kiinni. Nyt menin niska limassa foksia. Opettajankoulutusaikaiset tanssikurssit saivat päivitystä, hyvässä seurassa.

Kouvolan teatterilla menee hyvin. Odotan jännittyneenä ensi talven esitysvuotta.

****************************

Ehdin myös mieheni matkaan Helsinkiin. Kävimme laittamassa minun Helsingin boxiini lamput kattoon. Ihan helppo homma, sanoisi moni. En pane hanttiin muuten, mutta asunto on niin korkea, että meillä oli tekemistä saada sopivat jatkot jalkoihimme. Eräät lainatikkaat mahtuivat  sekä meidän pikku Wolkkariin että porraskäytävään Helsingissä. Nyt on sitten lamput katossa ja vielä verhotankokin paikallaan. 

Helsinkitalvi saa tulla.