Valtiovarainministeri Katainen ja liikenneministeri Vehviläinen ovat napit vastakkain medioissa. Liikenneministerin halu saada VT 18 jo ensi vuoden budjettiin on kaikunut kuuroille korville.

HUHUU!  Kaakon kulmalla (tarkoitan tällä nyt laajasti katsottuna koko kaakkoista rajaseutua lähtien Vaalimaalta aina Imatran kulmille saakka) eletään joka päivä rekkapelossa, liikutaan hengen kaupalla ja lasketaan rekkoja kymmenissä ja sadoissa. Vaikka kyse olisi määräaikaisesta ilmiöstä, joitakin vuosia, kymmeniä ehkä, kyse on silti monien ihmisten turvallisuudesta ja elinympäristöstä.

Rekkajonoille ja niiden aiheuttamalle turvallisuusriskille ja arkielämän haitalle on tehtävä jotain. PIAN! Ymmärrän toki, ettei muualla Suomessa asuva valtionvarainministeri voi ymmärtää, miten suuresta asiasta paikallisesti on kysymys. Varsinkaan jos ei ole edes käynyt tutustumassa paikalliseen tilanteeseen. Ei se telkkariruudussa niin pahalta näytä. Rekkajonoon turtuu uutiskuvissa ja radiotiedotteissa.

Yksikin kerta panssaroimattomassa pikkuautossa Kotkasta Vaalimaalle kolmenkymmenen kilometrin rekkajonon lomassa opettaa. Suosittelen sitä edelleen hallituksemme jäsenille, ilman ketun häntää tai hännällä. 

Totuus rekkajonoista on koettava! VT 18 aika on mahdollisimman pian. Ei venäläisten rekkojen, vaan ihan meidän kaakonkulmalaisten takia!