Myönnetään, myönnetään, nyt tulee paatoksella ja kärjistäen. Silti olin saada sydänslaagin, kun luin ohjeita imettävillä ja raskaana oleville äideille. Ei, en odota vauvaa! Se onni ajaa jo ohi. Kiinnostuin vain uutisesta, jossa kerrottiin, että raskaana olevan ja imettävän äidin alkoholin käytöstä on viranomaistahoilla annettu erilaisia ohjeita. Terveydenhoitajat neuvoloissa taitaa olla ainoa jalat maassa taho, he rohkenevat kertoa, ettEI alkoholi ja raskaus tai imetys sovi yhteen.

Kun itse odotin lapsiani, ei olisi tullut mielen viereenkään ryhtyä tieten tahtoen oman nautintoni kanssa pelleilemään, olihan vastuullani kehossani jotain uutta elämää. Äidin luonto suojelee - toivottavasti - odotettavissa olevaa elämää. Älköön äidinvaiston tervettä tunnetta viranomaiset tai nuoret lääkärit vesittäkö ohjeilla, ota lasi silloin tällöin, kyllä alkoholi haihtuu verestä.

Hyvässä suomalaisessa kulttuurissa on iät ajat neuvolasuositus ollut terveellinen nollalinja. Ehkäpä joskus elämässä kannattaa olla tiukkana. Raskauden ja imetyksen aikaisessa alkoholinkäytössä ei ainakaan mokaa, kun unohtaa eurooppalaisen pikkulasillinen-kulttuurin ja jaksaa odottaa.

Vauva-ajat ovat nopeasti ohi.