Kipitin aamulla vesijumppaan ennen työpäivän alkua. Jumppaverturi Päivi pitää sellaista menoa ja meininkiä, että altaasta noustessa kroppa tuntuu. Tuntuu! Olen tietoisesti lisännyt liikuntaa. Istumista ja kirjoittamista tulee ihan riittävästi, lavat voisivat jumittua ilman säännöllistä treeniä. Olen ollut huolissani meidän työikäisten kunnosta, kirjoittanutkin mm. diabetesriskeistä yms. Voin sanoa, että tiedän, mistä puhun. Nyt olen tehnyt korjausta ja yritän elää, niin kuin tiedän oikeaksi.

Jumpasta tullessa kävi näin. Tukka tuulessa lepattaen kävelin eduskunnan pitkää käytävää. Eräs kolleega kulki vieraansa kanssa vastaan, puvut päällä, hienoja herroja. Tervehdimme. Vieras totesi kovalla äänellä: "Täällä on nykyisin niin paljon näitä kaikkia avustajia."

Kouvolan Sanomat kyseli eilen toimittaja Janne Rönkön hahmossa mielipidettä ministeri Paavo Väyrysen Apila-verkkolehdessä heittämään kommenttiin, jossa työperäiset maahanmuutot eivät saaneet ministerin kannatusta. Pohdinkin, onko ministeri Väyrynen antanut periksi? Onhan hän ulkomaankauppaministeri, joten ehkäpä hänen pitäisi olla se, jolla on ihan viimeksi nenä pinnalla, vaikka laivaa keikuttaisi kuinka.