Eilen illalla Kouvolan teatterissa oli ensi-ilta. Olimme koko perhe, molemmat tytöt, poikani ystävättärensä kanssa, mieheni ja minä teatterissa. Nuoriso-osasto tuli kotiin jo aikaisemmin, enkä ole ehtinyt heidän kanssaan vielä vaihtaa kuulumisia. Mieheni kanssa piipahdimme kaupungin kautta.

Onnittelut Henrik Timoselle monitasoisesta tekstistä. Olen viehättynyt myös monesta roolisuorituksesta. Elina Ylisuvanto kasvaa rooli roolilta. Kosolan Samin tyyppi oli kiinnostava. Kuusaan oma Petelius-Lehto oli tällä kertaa taas päässyt omaan, parhaimpaan vauhtiinsa.  Veli-Matti Karenin roolisuoritus vahvistui illan mittaan loppua kohti. Musiikki oli hyvää, monipuolista ja koskettavaakin. Hyvä, hyvä Kouvolan teatteri!

Taivas ja maa kertoo tarinaa rintamalla liikkuvasta viihdytysporukasta, rintamakiertueesta. Erilaisten ihmisten kohtalot nivoutuvat yhteen, uskottavalla tavalla. Suosittelen! Tosin lippuja voi olla vaikea saada, myyntiaste on jo ensi-illassa hyvä.

Kouvolan teatteri tekee hyvää maakuntateatterityötä. Esimerkillistä, viiden kuuden ensi-illan vauhdilla erilaisia esityksiä. Jokaiselle jotakin.

 

Ps. Blogi vaikenee pariksi päiväksi, piipahdan ilman konetta kokousreissussa. Sulattelen teatterikokemusta ja pidän yhteistä etua esillä. Nyt on jo hiukan kiire. On pakattava puhtaat paidat mukaan ja kiirehdittävä junaan. Hyvää viikon alkua!