Minut tuntevat tietävät, että kaiken urputuksen, pikkukitinän ja natinan takaa nousee aina perusoptimismi pintaan. Näen toivoa niin kauan, kun henki pihisee. Ainakin tähän asti on ollut näin.

Eilen kävin siis piirikokouksessa keskustelemassa piirin väen kanssa, missä mennään, miten eri puolella Kymen vaalipiiriä KD-tehtävä nähdään.  Kerroin tehneeni kysymyksen internet-keskustelupalstojen valvonnasta toukokuussa 16. päivänä. Kysyin istuvalta hallitukselta:

Mihin toimiin hallitus aikoo ryhtyä parantaakseen erityisesti alaikäisten käyttäjien turvallisuutta Internetissä toimivilla keskustelupalstoilla?

Minulle vastattiin muun muassa näin:

Näin ollen Internet-keskustelupalveluiden valvominen on jälkikäteistä reagointia jo tapahtuneeseen. Edeltä käsin sisältöön voi olla siis jopa laitonta puuttua. Tästä syystä Internetin keskustelupalveluissa voi olla aika ajoin epätoivottavaa tai jopa laitonta materiaalia. Lisäksi on otettava huomioon, että suosituimmilla keskustelupalstoilla lähetettyjä viestejä voi olla niin suuri määrä, että näiden kaikkien viestien läpikäyminen on käytännössä mahdotonta.

Totta kai irrotin tähän kaikkein provosoivimman kohdan. Tunnustan. Silti haluan olla optimistinen ja uskoa, että nettimaailmaankin voidaan suomalaisittain vaikuttaa. On myös pohdittava sitä, miten esimerkiksi nuorisotyötä voidaan viedä nettiin. Edelleenkin uskon, että poliisien lisääminen on mielekästä. Suomessa istuu pari poliisia nyt ammatikseen netissä. Kyllä heitä voisi olla enemmänkin, aikuisena silmänä ja turvallisuuden takeena.

KD-ryhmä teki muuten vaihtoehtobudjetissaan talousarvioaloitteen poliisien lisäämiseksi. Hinta oli 5 milliä. KD:n vaihtoehtobudjetissa on myös rahoitusnäky sille, mistä raha otetaan. Tässä myös terveisiä sille poliisihenkilölle, joka matkusti samassa junassa lauantaiaamuna ja pohti oman ammattikuntansa karsittuja resursseja.

Lasten ja nuorten suojaaminen pahalta on aikuisten tehtävä. Ensi sijaisesti tuo suojaaminen tapahtuu kotona, kuten kaikki muukin kasvun tukeminen, mutta kyllä ympäröivällä yhteiskunnalla on myös paljon vastuuta. Se joka mahdollistaa avoimet ovat, se toimikoon myös portsarina. Yhteinen yhteiskuntamme avoimuudessaan on täynnä myös niitä mahdollisuuksia, jotka eivät tee hyvää aikuisellekaan, kuinka sitten lapselle tai nuorelle.