Savon Sanomat on todennut näin: "Näytelmän antama perheterapia on kamalan hauskaa."

Toteamus on Miko Kivisen kirjoittamasta ja Juha Kukkosen ohjaamasta näytelmästä Lahden teatteriin. Näytelmässä koko perhe on maitohapoilla. Se on siis näytelmän nimi, "Koko perhe maitohapoilla". Osuin eilen Lahteen ja teatteriin erään pikkujouluseurueen mukaan.

Perheen pahoinvointi oli tuotu esille näyttämölle moni-ilmeisesti.  Näytelmän tyypit olivat herkullisia. Kertoja/päähenkilö -tyyppi ja -tekniikka mitä mainioin tapa viedä esitystä eteenpäin. Olinhan minäkin siellä "lavalla", äiti, jolla oli kauhtunut kylpytakki päällä, joka yritti leipoa pullaa ja luoda tunnelmaa. Kyllä sieltä omia arjen kokemuksiaan tunnisti.

Perheen pahoinvointi voi olla niin monen sattuman summa. Sana "sattuma" on lainattu sekahedelmäkeitosta, jossa on "sattumia", osumia. Perheeseenkin voi osua erilaisia osumia, joskus ihan hyvääkin tarkoittavia, joista silti kehkeytyy SE juttu, joka ei enää pelkästään oirehdi, vaan posahtaa.

Lahden teatterissa posahti. Posahduksen jälkeen on uusia alkuja, joihin on hyvä tarttua. Muurit murtuivat, esityksessä monella tapaa.

Kaiken taustalla on kuitenkin perusjuttu, se, mikä kannattelee arkeamme ja elämäämme.

Rakkaus!