Osallistuin tänään Kymen sotilasläänin lakkauttamisjuhlaan Kouvolassa varuskunta-alueella. Sotilaslääni perustettiin vuonna 1993. Nyt puolustusvoimien organisaatiomuutoksen yhteydessä se lakkaa, itse asiassa muutaman tunnin kuluttua, vuoden vaihteessa.  Tilaisuudessa komentaja Pekka Tynkkynen otti vastaan Kalevi Sirenin historiikin, jonka hän oli tämän 15 vuoden ajalta toimittanut.

Selailin historiikkia kotona. On erinomaista, että paikalla toimineet ammattilaiset ovat kertoneet historian tuoreeltaan. Nyt Kymen sotilasläänistä jää dokumentti meille, joita ajanjakso kiinnostaa ja jotka emme ole olleet sotilasläänin ytimessä toimimassa. Lisäksi täytynee todeta, että Sirenin puhe luovutustilanteessa oli mukavaa kuunneltavaa, olihan asian seassa myös humorinhöystettä. Vaikka kyse oli lakkauttamisjuhlasta, ei tunnelma ollut surullinen, ennemminkin tulevaa odottava. Onhan puolustusvoimissa tältä osin suunnittelu huolella tehty ja perusteellista.

Äsken sytytellessäni pihalla omenapuussa roikkuviin lyhtyihin kynttilöitä kuuntelin ensimmäisten rakettien räiskettä. Uusi vuosi on käsillä. Sitä aina toivoo, ettei meidän tarvitse koskaan käyttää puolustusvoimiemme taitoja, välineistöjä ja organisaatioita.

Taivaan Isä maatamme uutena vuotenakin siunatkoon!