Tarvitsin eilen pitkästä aikaa terveyskeskuksen palveluja. Tytöllä oli korvatulehdus. Pääsimme soitosta 3½ tunnin päästä lääkäriin. Minusta meidän osalta hoito oli kohdallaan. Kun lapset olivat pieniä, tarvitsimme enemmän lääkäripalveluja, sekä ennakoivasti esimerkiksi neuvolassa että hoidollisesti, olihan erilaista flunssaa ja tautia useammin kuin nykyisin. Omassa perheessä ei tällä hetkellä - hieno juttu kyllä - sellaista kokemusperäistä tietoa perusterveydenhoidon arjesta.

***

Kuntapalveluiden järjestämisessä pohjoisessa Kymenlaaksossa on uudet tuulet puhaltamassa. Kuuden kunnan uuden kunnan järjestelytoimikunta tekee työtään uuden kunnan toiminnan kohdalleen zoomaamiseksi. Järjestelytoimikunnan rakenteesta on ollut uutisia siitä, miten vasemmistoliitto on jätetty ulkopuolelle. Kun tältä osin on matematiikka pettänyt, olisi paikallaan korjanta tämä moka. Ei ole kenenkään etu, jos tämä asia ei hoidu herrasmiesmäisesti, vaan on katsottava valitustien kautta.

*****

Eilen KooKoon peliin ei mahtuneet kaikki halukkaat. Meillekin palasi kaksi pelinnälkäistä kotiin niin sanotussa maitojunassa. Ihmettelen, miten jäähalliin kerrotaan mahtuvan kuutisen tuhatta, mutta nyt kuitenkin yleisöä oli vähän päälle viisi tuhatta.

Ei mene minun matikkapäähäni.