Ajoittain Suomessa nousee pintaan keskustelu kesämökkikuntien asemasta. Onhan ympäri Suomen kuntia, joissa asukasluku voi tuplaantua, triplaantua, juhannuksena kertautua jopa enemmän, kesän tullen. Kotini lähellä näitä kuntia on Jaala, hiukan Valkeala, Iitti ja Mäntyharjukin. PARAS-hankkeeseen liittyvät kuntaliitokset ja uudet kunnat tuovat uuden tilanteen. Vuoden 2009 jälkeen meidän kulmillakin voi tulla liki 90 000 asukkaan kaupunkiin mökille, vaikka olisi noin 60 kilometrin päässä bussiasemalta keskellä ei mitään rakennettua, ihmisen valtaamaa infraa. Mielenkiintoista.

Onkohan kukaan pohtinut, miten nämä uudet kuntauudistukset vaikuttavat toisen asunnon pitoon tai ylipäätään asumishalukkuuteen kesämökkipaikkakunnilla?  Kesä on tulossa.

 

*    *    *

Kyllä minä sen tiedän, ettei politiikassa ole tapana kurkistella toisten tuville. Jokainen puolue hoitakoon omat asiansa. Toisaalta ajoittain olen tuonnut esille myös avointa ihailua jonkun henkilön työskentelystä tai asioiden hoidosta. Ei sekään ole tapana. Politiikassa ei paljon kolleegoita kiitellä, ainakaan puoluerajan ulkopuolelta.

Tänään kuitenkin kiinnostuksen silmä tuijottaa tänne meidän kotikaupunkiin. Ei voi kieltää, etteikö olisi kiinnostavaa nähdä, onko SDP:n yllätysveto puheenjohtajakuvioissa politiikan monitoimimiehen iskeminen ässänä pöytään. Ilmoitus on luvattu tänään täällä Kouvolassa.

Mitä tekee Tuomioja?

*   *    *