Seksuaalisuuteen liittyviä asioita tuli eilen illalla telkkarissa oikein roppakaupalla. Ykkösen ajankohtaisohjelmassa puhuttiin lapsien raiskauksesta, pedofiliasta ja hyväksikäytöstä. Uutisstudioista niin tv-nyttin kuin suomenkielisten uutisten puolelta puski tietoa eduskunnasta, siitä, miten moni on kokenut tulleensa sanallisesti ja jopa fyysisesti häirityksi työpaikallaan.

Lasten seksuaalinen hyväksikäyttö tulee varmasti olemaan eduskunnassa jollakin tapaa jatkossa keskustelun kohteena, onhan se nyt istuntokauden tauolla nostettu esiin voimallisesti medioissa. Se on asia, josta varmasti yhteiskunnallisesti ei ole vielä puhuttu riittävän suoraan, avoimesti ja lapsen näkökulmasta. Työminäni  tuntee tätä asiaa tuskallisen paljon ja olen valmis tiikeriäidin tavoin kaikkeen lasta ja nuorta suojelevaan lainsäädännön zoomaamiseen ja käytännön turvan parantamiseen. Lapsen koskemattomuus on syvimpiä ihmisoikeuskysymyksiä.

Toinen näkökulma seksuaaliseen koskemattomuuteen ja puhtauteen liittyi eduskuntaan työpaikkana. Osa eduskunnassa työskentelevistä on kokenut joko sanallista tai jopa fyysistä seksuaalista häirintää työpaikallaan. Meiltä edustajilta asiasta ei kysytty, mutta sen sijaan osa työntekijöistä oli kokenut edustajien häiritsevän tutkimuksen tarkoittamalla tavalla. En pidä mitenkään mahdottomana, etteikö Arkadianmäellä voisi tapahtua kaikkea sitä, mitä ylipäätään aikuisten ihmisten maailmassa tapahtuu. Haluaisin uskoa, ettei eduskunnassa käyttäydytä asiattomasti, mutta kun paljon ihmisiä on samassa paikassa yhtä aikaa, kaikki on varmasti mahdollista. Sen sijaan kaikkea ei pidä hyväksyä.

Häiriötöntä työpäivää!