Tänään Kouvolan kaupunginhallitus käsittelee Kouvolan tennishallin myyntiä. Olin itse viime viikolla teknisen lautakunnan kokouksessa, jossa samainen asia oli esityslistalla.  Tennishallin myynti on ollut puheissa niin kauan kun minä olen teknisessä istunut, toisin sanoen 90  -luvulla jo. Kouvolan kokoisessa kaupungissa, edes noin 100 000 asukkaan vaikutusalueella, ei ole yrityshenkistä ostajaa jonoksi asti riittänyt. Ei riittänyt viime syksyn tarjouskilpailussakaan.  Yksi tarjous jätettiin ja  yksi kirje, jossa jonkinlainen konsepti asianhoidosta.

Liitän tähän koko asiakirjalinkin, joka on avoimena  luettavissa Kouvolan tämän päivän kaupunginhallituksen asiakirjoissa.

http://posti.kouvola.fi/djulkaisu/kokous/KOKOUS-973-7.HTM

Onhan 10 000 euron kauppahinta tennishallinkokoisesta kiinteistöstä alhainen. Kyllä tällä kohtaa markat ja eurot ovat  siitäkin huolimatta ihan hallussa. Kuntapäätöksenteossa kun on vain joskus pohdittava muutakin kuin markkinavoimien jylläämä bisnes. Ei kuntapäätöksentekokoneisto voi alkaa käydä soutaa-huopaa -peliä pitkässä juoksussa, eikä ole kovin tyylikästä aloittaa lypsyäkään: Maksakaa vähän enemmän, kiitos.

Kouvolan tennishallin kokonaisuuden eteenpäin vienti ei ole kaupungille koskaan bisnes. Se ei ole sitä ollut, eikä siitä bisnestä tule. On vain sitten ratkaistava, halutaanko, että täällä kehitetään tennisharrastusmahdollisuutta vai ei. Nyt ramilla olevalla ostajalla on toimiva konsepti, jolla pystyy pyörittämään tämäntyyppisellä seudulla tennistoimintaa niin, että leivällekin saa muuta kun tennispallon.

On käsittämätöntä, jos Kouvolassa aletaan harrastaa  tarjouskisoja, joista laitetaan mainokset lehtiin ja nettiin, pidetään viralliset tarjouskuviot ja lopuksi todetaan, että höpö, höpö, kunhan leikiteltiin.  Tottahan toki, aina tarjouksen voi hylätä. Niin nytkin, on se tarjouskisailmoituksessa oikein erikseen mainittu.

Tennishalleja ei Suomessa kilvan ostella. Ei tule kukaan muovikassi rahaa täynnä ja ala kehittää kalliin kauppahinnan jälkeen hallia, jossa on noin 500 000 euron peruskorjausodotus päällä.

Minä en pelaa tennistä. Silti arvostan liikuntaharrastuksena tennistä siinä määrin, että asia on saatava asiallisesti hoitoon. Kun meillä on tennishalli, joka aikanansa "kaatui" kaupungin syliin. Kun meillä on maapohja parhaalla paikalla radan alla liikunta-alueeksi kaavoitettuna. Kun meillä on siinä tennishalli, johon löytyy innokasta yrittäjäkuviota,

niin antaa palaa. Toivottavasti Kouvolan kaupunginhallituksella on muutakin kuin markkina-arvot mielessä. Nykyisin yhteisten asioiden toimivuus kun on vähän liian usein kiinni siitä, ettei hintalappu ole markkinavoimien hyväksymä.

Koko tennispaketti on tyydyttävä. Sen kanssa voi elää.

Toivottavasti Kouvolan tenniselämä saa elää jatkossakin.