Kuuntelin toisella korvalla ykkösen aamutelkkaria ja runoilija Heli Laaksosta. Hän kertoi mummostaan, johon hänellä on ollut hyvä, lämmin suhde. Tuli oma mummo mieleen, olihan aamupalapöydässä vielä pala leposkaa, mummolta oppimaani perunamuussileipää.

Sunnuntaimuussista voi tehdä nopeasti iltapalan, perunaleposkan. Tässä resepti, tosin mittoja minulla ei ole, koska olen katsonut aikanaan, miten SE tehdään ja nyt sitten sekoittelen oppimani mukaan.

Jämämuussia - meillä kuoritaan aina vähän enemmän perunoita, jotta muussia jäisi leposkaa varten

Muussin koosta riippuen 1 - 2 kanamunaa

Maitoa

Muussi, muna ja maito sekoitellaan lötköksi, notkeaksi massaksi. Tässä vaiheessa taikina näyttää parhaimmillaan paksuudeltaan majoneessilta. Sekaan sekoitetaan jauhoja, vehnäjauhoja tai vähän karkeampia jauhoja.

Taikinamassa levitetään uunipellille lattanaksi isoksi levyksi ja paistetaan 225 asteessa noin 10 - 15 min.