Valiokuntatyö on tällä hetkellä melko hiljaista. Ei pukkaa hallituksen esityksiä. Tänään minulla on kolmesta mahdollisesta valiokunnasta yksi, suuri valiokunta iltapäivällä. Ehkäpä juuri siksi ja myös hiihtoloman takia eilen ja tänään on minulla piipahdellut vieraita omalta kotikulmalta. Tänään omat tyttäreni ovat molemmat Helsingissä. Äidin työpaikka on jo niin tuttu, että toinen tyttäreni totesi haluavansa päästä "äkkiä kaupungille". Täysistunnon ja valiokunnan aikana ehtii hyvin metsästää koulufarkkuja.

Keskustelemme puolustusvaliokunnassa valmiuslaista. On asiantuntijakuulemisten aika. Tällä hetkellä on kaiken lainsäädännön osalta erityisen kiinnostavaa seurata sitä keskustelua, jossa pohditaan presidentin vallan asemaa. Varsin ajankohtaiseksi asian pohdinnan tekee se, että esimerkiksi Kosovon tilanteessa presidentti toi oman aikataulutuksensa tunnustamisen ajoittamiseen.

Odotan lasten lailla viikonloppua. Minulla on helmikuussa ensimmäinen vapaa viikonloppu. Menen lenkille, ehkäpä leivon ja ainakin otan päiväunet. Perheeni hiihtoloman lopettajaisiin on ihanaa päästä mukaan.