Radio Deissa on alkanut uusi yhteiskunnallisesti painottunut ohjelmasarja KD-kompassi. Ensimmäinen ohjelma tuli ulos yhtä aikaa, kun KD:n arvoseminaari alkoi Eduskuntatalossa eilen lauantaina. KD-kompassi on KD-mediat oy:n uusi mediaformaatti. Ohjelmanteossa on mukana Merja Eräpolku, Kristiina Kunnas ja Ismo Portin.

Ensimmäisessä ohjelmassa pääsihteeri Merja Eräpolun kanssa yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta keskustelee professori Antti Raunio ja puolueen puheenjohtaja Päivi Räsänen.

Ohjelma on kuunneltavissa jälkikäteenkin linkissä:

http://kd.multiedition.fi/KD/weblehti/fi/juttuarkisto/media/lahetykset/index.php

Kävin itse kuuntelemassa ohjelmaa juuri äsken. Ohjelma on tiivis asiaohjelma, jossa on mielenkiintoisia näkökulmia yleiseen ajatteluun. Onhan usein todettu ja esimerkiksi poliittinen vastustus perustaa kritiikkinsä siihen, ettei uskoa ja politiikkaa saa sekoittaa. Toisaalta on huomattava, ettei kristillistä perussanomaa voi eikä saa kukaan eikä mikään poliittinen liike tai toimija omia tai omistaa. Mielenkiintoinen näkökulma yhteiskunnalliselle toiminnalle on huomio eurooppalaisessa kulttuurissa se, miten itse asiassa kirkko on ollut ensi se, joka on huolehtinut sekä sairaistaan että koulutuksesta. Tästä kaikesta keskustellaan eilisessä ohjelmassa.

Ohjelman lopussa selviää myös se, mikä on "juuttaan hauskaa". Kristiina Kunnas haastattelee toiminnanjohtaja Pertti Kangasniemeä.