Tasavallan presidentti Tarja Halonen on ottanut presidentin esittelyssä kantaa hallituksen lakialoitteeseen, jossa presidentin toimivaltaa ollaan kaventamassa poikkeusoloissa. Suomen Tietotoimiston mukaan presidentti on lausumassaan tuonut esille sen, ettei laki ole loppuun asti harkittu eikä oikeaan aikaan ajoitettu.

Kansalaisen näkökulmasta mahdollisimman laajapohjainen päätöksenteko kaikkia demokraattisesta valittuja kuulleen on lienee se paras tapa hoitaa maan asioita myös haasteellisissa ja vaikeissa tilanteissa. Perustuslain uudelleenarviointi on tulossa. Mikä kiire hallituksella on jatkuvasti zoomata presidentin valtaoikeuksia joka suunnasta?

Kansalaiset ovat suht koht tyytyväisiä presidentin asemaan. Tällä erää duunia olisi sen sijaan ihan eduskuntatyössäkin.

* * * * *

By the way, kyllähän minun on pakko kritiikinsananen todeta siitä hallituksen innosta, jolla se eduskunnalle esittelee eu-asioiden hoitoa. Tänään suuressa valiokunnassa minun silmiini näytti siltä, että ministeri unohti tulla paikalla. Onneksi joku muistutti, nykytekniikka on ihmeellistä. Edellisessä kokouksessa tammikuun puolivälissä kahdeksasta ministeristä neljä paikalla. Tammikuun ainoa kokous.

Ei hyvä heilu.

* * * * *

Huomenna KD:n viisikymmenvuotissynttärikiertue alkaa pyöriä Mikkelissä. Olen menossa Mikkeliin edustajakolleega Kärkkäisen kanssa. Tapaamme siis klo 10 Mikkelin torilla, tapaammeko?