Tasavallan presidentti Halonen on evästänyt politikkoja käytösasioissa. Aamulehdet kertovat hänen kannustavan päättäjiä säälliseen ja siistiin käytökseen. Päättäjien käytöksestä on varmasti paljon pohdintoja ja mielipiteitä koko tammikuisesta keskusteluavauksesta aina tähän viimeiseen kolmen viikon ministeritekstiviestiralliin saakka. Minusta on ihan hienoa, että tasavallan presidentti ottaa kantaa, onhan hän loppujen lopuksi se, joka nimittää muun muassa ministerit. Varmasti myös koko kevättalvinen seksuaalisviritteinen keskustelu, joka vie  julkisuudessa koko parlamenttaarista toimintaa yksipuolisesti ihan niin sanotusti vyön alle, tarvitsee ryhdikkään päätöksen.

Vastuunkantajille, joilla ei ole tekemistä ahdistelun tai tekstarijuttujen kanssa, on suuri helpotus, jos päästään välillä pohtiamaan jotain ihan muuta, myös julkisuudessa. Toisaalta on tärkeää, että analyysikeskustelut tässä käydään vielä läpi, onhan tässä mielenkiintoisia näkökulmiä.  Seurasin aamutuimaan torstai-iltaista A-talk-ohjelmaa Ylen Areenalta. Minun näkemykseni on se, ettei tässä ikävässä tekstiviestiasiassa ei ole voittajaa.

Minusta syvin viesti tästä koko prosessista on se, että meidän käytöksemme ei tarvitse pelkkää lasikupua, vaan omaa  sisäistä tarkastelua siitä, mikä on sopivaa ja mikä ei. Koko prosessi osoittaa myös sitä, että suomalainen yhteiskunta kaipaa oikeasti aikuisuutta. Yhteiskunnan kärkipaikoilla ei vaan ole tilaa hömppäilylle. Maan etu on jotain ihan muuta.