Valtuuston kokous

Eilen olin valtuuston kokouksessa Kouvolassa. On ihan pakko kirjoittaa siitä blogiin, olihan kyseessä erikoinen tapahtuma. Uuden Kouvolan valmistelutyön aikana kun nyky-Kouvolan valtuusto on nukkunut lähinnä Ruususen unta. Kokouksia ei juuri ole. Eilinen kokous oli tämän vuoden kolmas.

Valtuuston kokouksen yhteydessä kerrottiin uuden kunnan suunnittelutilanteesta. Va järjestelytoimikunta tekee työtään. Uuden kunnan toiminassa on pakko päästä 1.1.09 käyntiin, joten tietyt organisaatiot ja toiminnot on oltava olemassa ennen vuoden vaihdetta. Kun eilen kuuntelin niin muutosjohtaja Lamminmäen esittelyä kuin valtuustokokouksen keskustelua, vakuutuin yhä enemmän siitä, miten tärkeää uuden kunnan asukkaille on osallistua seuraaviin kuntavaaleihin. Kaikki uudistustyö jatkuu, vahvasti, uudessa kunnassa.

Erityisen tärkeä asia, joka ilmeisesti jää uuden valtuuston asiaksi, on erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhoidon tilanne. Sekä koko maassa että täällä meidän seudulla on näiden asioiden kanssa varmasti seuraavaksi haastetta. Tässä jatkuvan yhteiskunnallisen muutospaineen kierteessä on yksi kohde, johon olisi aikuisten oikeesti kiinnitettävä huomiota. Jos nimittäin todella kaivataan muutoskohdetta, olisi oikein, että terveydenhoito saadaan kuntoon. Onhan tärkeää, että mattimeikäläinen saa hoitoa silloin, kun tarvitsee, eikä vasta monien viikkojen kuluttua.

* * * *

Nyt kipikapi junaan ja Helsinkiin.

Toivon myös paljon iloa ja onnea ylioppilasjuhliaan valmisteleviin perheisiin. Havahduin tässä viikonlopun tietämillä ymmärtämään, että joissakin kodeissa on tällä viikolla leivonta- ja siivouspainetta. Ja lauantaina ihanaa juhlaa.