Onnea uusille valmistuville, niin ammattitutkinnon suorittaneille kuin ylioppilaille

Siis kaikille asianosaisille. Tänään on juhlan ja riemun aika. On hienoa, kun työrupeama, opiskelujakso löytää päätepysäkilleen. Todistus on taskussa.  Elämän paalupaikka odottaa: Katse on suunnattava tuleviin, eteenpäin ja huomiseen.

Sain tänään olla kunniatehtävässä juhlapuhujana Kuusankosken Ammattiopiston valmistuvien juhlassa. 72 ammattilaista sai todistuksen siitä, että opinnot osaamisen tiellä ovat tapissa, työelämä odottaa. Esimerkiksi rakennuslinjalla liki kaikkia odotti työpaikka, voisiko sanoa, tulevana arkiaamuna. Hienoa! Näin on toki odotettavissakin, onhan rakennusalalla tällä hetkellä tilanne, jossa liki 60 % yrityksistä kohtaa vaikeuksia rekrytoidessaan työväkeä.

Kevään juhlat ovat tänään ruusuisimmat. Ylioppilaat ovat kauniita, lahjat hienoja. Itselleni - kaikenlaisten koulujen kulkurille - oli erityisen merkittävää se, että sain aloittaa tämän päivän juhlan työhön ja ammattiin valmistuvien nuorten juhlahetkessä. Yhteiskunnassamme en riittävästi korosteta sitä, miten arvokasta ja hienoa on se, kun valmistutaan ammattilaiseksi, työelämän erityissektorin osaajaksi, on sitten kyse esimerkiksi metallin, energiatalouden tai metsätalouden, rakennusalan tai palvelualojen ammatista. Tunsin itsekin piston sydämessäni, kun katselin nuoria miehiä ja naisia todistukset kädessä salin etuosassa. Olenhan minäkin usein unohtanut korostaa sitä, miten tärkeää on löytää oman osaamisen, innostuksen ja työmaailman väliltä SE oma JUTTU, jossa löytää oman paikkansa, ja mikä tärkeintä, voisi olla onnellinen.