Lähes jokaisella hyvään aikuisuuden ikään ehtineellä on vähintään yksi tuttu, jolla on ollut rintasyöpä tai kohdunkaulan syöpä. Yhtä lailla he ovat monet selvinneet syövästään, onnelliseen elämään. Jos henkilökohtaisesti tuttua syöpäkokemuksen omaavaa ystävää ei ole, on varmasti joitakin julkkiksia mielessä, joiden elämää on koskettanut raskas syöpävaihe. Tämä on raakaa todellisuutta.

Naisia seulotaan: kun tulet siihen ikään, pääset sekä tissiprässiin tai irtopalapyllähdykseen. On hienoa, että meidän "siskojen" perään katsotaan.

Yleisimpiä syöpiä, mitä Pohjola päällään kantaa, on miehiä koskettava eturauhassyöpä. Sille ei, ikävä kyllä, ole vielä kehitetty riittävän varmaa ja tehokasta seulaa. Erään miesseurueen terveiset tulivat perille. Jos tämä blogi olisi  parlamenttaarinen kysymys, kysyisin: Mitä maan hallitus aikoo tehdä löytääkseen miesväelle toimivan ja luotettavan seulan eturauhassyöpää vastaan?

On kaiken muun hyvän lisäksi  tasa-arvoasia, että miehet saavat yhtäläiset mahdollisuudet tulla ennakkoseulotuksia syöpäriskin osalta. Tässä kohden on miehistä asiallista ottaa mittaa!