Kristillisdemokraattinen kansanedustaja Leena Rauhala on jättänyt eriävän mielipiteen  sivistysvaliokunnassa yhdessä Claes Anderssonin (Vas) kanssa yliopistoasiassa, jonka ydin on Kouvolan kielikoulutuksen raastaminen Helsinkiin.  Ei ole yrittäjäpuoluekaan ammattitaitoisen ja laillisen tulkkauksen takana. Kymenlaaksosta lähtee korkeakoulutasoinen kielikoulutus, jolla on pitkät perinteet Kouvolassa.

Kieliopintojen alasajo Kouvolasta ei tue yritystoimintaa! Paras tsoukki oli Kouvolan Sanomissa puolusteleva toteamus siitä, että Kouvolassa tätä korkeakouluopetuksen poistumista korvataan kiinan kielen opetuksella.

Toki minulle sekä kiina että venäjä ovat haastavia, uusia kieliä, mutta, mutta....

Tässä kohden Kouvolan kaupunginhallitus teki aikanaan raskaan virheen antaessaan periksi tässä kieliasiassa.

* * * *

Seudun ystävät ovat muutenkin vähissä hallituksessa. Kotkan sataman kautta taitaa kulkea noin 400 000 autoa vuodessa kuljetusautoissa Venäjälle. Nyt  kesän alusta  näitä kuljetuksia ajetaan Imatran ja Lappeenrannan kautta rajan yli ainakin ennakkotiedon mukaan. VT 27 ja VT 15, nämä  mutkien ja mäkien ja heikon pinnan kuningatarväylät saavat tuta. Erityisen tulppaava tien kohta lienee Taavetista Lappeenrantaan ja L-rannan kohta, onhan tietyöt pahasti kesken näillä kulmin.

Hallituksen neuvottelukyky ja suhdetoimintataidot ovat suurennuslasin alla. Jos kesän alussa todella liikenne ohjautuu pois Hamina - Vaalimaa -väylältä ja tukkiutuu kahteen kapeikkoon, on vitsit vähissä. Pelkästään VT 15 liikenteen raju lisääntyminen vaarantanee pohjoisen Kymenlaakson liikenneyhteyden Kotkan keskussairaalaan. Perustelu Kuusankosken aluesairaalalla ei tässä kohdin yhtään ilahduta, onhan esimerkiksi synnytysten ja lasten sairaalahoito nimenomaan Kotkassa.