Näin MTV 3:n uutisissa pääministeri Vanhanen toteaa. "Nyt on riski poliittisesta kriisistä."

* * * * *

Tänään keskustelimme salissa valtiontalouden kehyksistä. Olin mukana depatissa, mutta en saanut puheenvuoroa. Olisin halunnut nostaa esille kaksi suomalaista ihmistä aliarvostavaa linjausta, jota tämä hallitus ei huomioi ja joilla ihmisiä nöyryytetään.

Toinen on lapsiköyhyys. 120 000 suomalaista lasta on EU:n köyhyysrajan alapuolella. Näiden lasten perheissä on oikeasti köyhää. Salissa joku  hallituspuolueen edustaja toi esille sen, miten muissa EU-maissa on enemmän köyhiä lapsia. APUA! Pitäisikö suomalaisten lapsiperheiden voida vieläkin huonommin vain siksi, että jossain toisaalta on enemmän köyhiä lapsia?

Toinen asia on se, miten valtiovarainministeri Katainen luettelee etuisuuksien parannuksia, joita hallitus on tehnyt. Samalla hän unohtaa, miten terveydenhoitopalvelut ovat niin huonossa kunnossa, ettei kansalainen pääse hoitoon. Sosiaalietuisuuden napakkakaan nousu ei korvaa sitä rahallisen panostuksen tarvetta, joka kansalaiselle tulee, jos ja kun hän joutuu käyttämään yksityistä palvelua. Kun terveyskeskuksesta annetaan aikaa 2 - 4 viikon päähän, ei kaikki ole kohdallaan. Vasta viime viikolla hallitus nosti asiakasmaksuja. Niistä tuleva tuotto, noin 65 miljoonaa, kuoritaan kuitenkin kunnilta valtion kukkaroon.

Eikö tällä rahalla olisi voinut kohentaa terveyspalveluja niitä tarvitseville?