Päivän TOP - 3

1. Ihan ensimmäiseksi Aliisa-tyttö on käymässä Helsingissä. Illalla hän ehti seurustella kummitätinsä kanssa, sillä välin minä kävin VR:n vieraana. Opiskelijoiden asiat nostettiin esiin tapaamisessa. Näitä kyseltiin niin illalla VR:n tapaamisessa, mutta olen kysellyt myös kirjallisesti hallitukselta.

2. Tänään jätän toimenpidealoitteen hallitukselle, jossa puututaan seutukuntamme liikennesolmun laukaisemiseen.

VR lakkautti junayhteyden Luumäen Taavetin asemalle Kerava-Lahti -oikoradan valmistuttua 3.9.2006. Taavetin aseman kautta rautatieyhteyksiä käytti vuosittain noin kymmenentuhatta matkustajaa. Rautatieyhteyksien sijaan siirryttiin käyttämään maantietä. Tilanne Kouvolan ja Lappeenrannan välisellä tieosuudella on ratkaisevasti muuttunut lakkauttamispäätösten jälkeen. Edelleen kasvavan rekkaliikenteen vuoksi Taavetti-Lappeenranta välisestä tieosuudesta on muodostunut liikenteen pullonkaula, jossa olisi todellista tarvetta tieosuuden parantamiselle. Rekkaliikenne painottuu tällä hetkellä Lappeenrantaan ja Imatralle menevien teiden suuntaan. Liikennepoliittisessa selonteossa ei kuitenkaan Taavetti-Lappeenranta -tien korjausta ole esitetty.  <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Nopein tapa helpottaa liikennekaaosta Luumäellä ja sen ympäristössä, on avata rautatieyhteys Taavetin asemalle uudelleen. Aseman avaaminen vähentäisi yksityisautoilun tarvetta Luumäen ja ympäristökuntien asukkailta ja helpottaisi sen myötä ruuhkaa valtatie 6:lla.

Hallitusta kannustan tällä toimenpiteellä vaikuttamaan valtion omistaman VR:n ratkaisuihin.

3. Tänään äänestetään Lissabonin sopimuksesta. Se on herättänyt paljon tunteita, ja saanut aikaan postitulvan. Pelkoa ja epäluuloa on liikkeellä paljon. Toisaalta ei ole selkeä ja selvä Lissabon-sopimus. Kyseessä ei ole helppo päätös, eikä sellainen päätös, joka olisi ihan yksiselitteinen.