Helsingissä

Tänään on suuren valiokunnan kokouspäivä eli olen Helsingissä "työn" merkeissä.  Pääministeri Vanhanen esikuntineen kävi kertomassa juhannuksena olleen Eurooppa- neuvoston kokousantia.

Juhannuksen jälkeen yleisin kysymys, johon olen vastannut, on  nythän kansanedustajilla alkoivat sitten pitkät lomat.  Vastaus on ollut hankala asetella, onhan istuntovapaa mitä ilmeisemmin sen näköistä toimintaa, ettei edustaja juuri mitään tee, kun ei Helsingissä istu. Toisaalta vaikka olenkin ehtinyt kotiin jonakin päivänä sekä päiväkahville, että pienille neuvoa-antaville päivän parahille, ei työkään hellitä otettaan kokonaan. Pelkästään uutisten ja ajankohtaisuuksien seuranta on sellainen, jota on tehtävä, vaikkapa sitten ymmärtääkseen, mistä puhutaan, kun puhutaan, vaikkapa sitten valiokunnan kokouksessa. Varmasti myös kesälukemistoa kaipaava kokisi lievää kademieltä nähdessään minun kesäkirjakasani, asiantuntijakirjallisuutta aloilta, joiden kanssa en pääpainolla istuntoaikaan puuhaa, kuten esimerkiksi sosiaalipolitiikasta. Mutta... se on yksi osa tätä työtä.

Tänään siis olen konkreettisesti täällä helsinkiläisessä työpisteessäni suorat housut jalassa, mutta huomenaamuna teen taas lehdistökatsausta virttyneissä verkkareissa. Onko se työtä vai vapaata, jääköön ratkaisematta.  Asioiden välillä on sellainen veteen piirretty viiva.

Seuraava suuri valiokunta on kalenterissa, ja nyt postin kimppuun.