Harvinaiset aurinkoiset kesäpäivät saavat minut avautumaan: Olen hurmioitunut Britti-sarjasta Sydämen asialla (Heartbeat). Itse asiassa en ole ainut perheessämme, jolle David, Dina ja Oscar ovat tulleet tutuiksi, puhumattakaan Alfista.  Katsomme sarjaa yhdessä poikani kanssa. Ohjelma on tehnyt meistä selvästi Britti-kulttuurista kiinnostuneita muutenkin.

Ohjelmassa on niin monia hauskoja ja vielä niitä opettavaisia juttuja. Oikeus voittaa, ja kaikki se atmosfääri ihastuttaa muuten vaan. Pelkästään vanhoja autoja on niin moneen lähtöön, että jopa tälläinen autoista mitään ymmärtämätön nauttii niiden katselusta.

Sitähän minä en ymmärrä, miten pieneen englantilaiseen kylään mahtuu niin paljon rikollisuutta, pahantekoa ja ikäviä yhteensattumia, mutta toisaalta, ehkä juuri se auttaa jaksamaan, kun lukee ja seuraa nykypäivän uutisointia näistä ihan oikeista ikävistä asioita, joita maassamme jatkuvasti tapahtuu.

Herra Pääministeri -sarjan kanssa Heartbeat on brittiläistä huumoria parhaimmillaan. Toki bonggaan mielelläni uusiakin sarjoja. Vinkin antaminen ei ole vikatikki :)