Tate Gallery on nykyisin Tate Britain. Se on suuri taidemuseo Thames-joen rannalla. Harvalle meistä tulee mieleen yksittäisiä huippunimiä brittiläisestä taidemaailmasta, mutta taidemuseon kokonaisuus koskettaa pikkukaupungin "tytön" silmää ja sydäntä.

Istuin kuumana kesäpäivänä aulan hiljaisuudessa ja katselin audiovisuaalista teosta. Yhtäkkiä suuren hallin läpi juoksee mies, nykyaikana on sopimatonta kai sanoa, tummaihoinen mies. Kaunis tai komea, miten vain. Sitten aasialainen. Heillä on shortsit ja hihattomat paidat. Kolmas juoksija on ilmiselvä britti. Ihmeellistä! Elävä taideteos menossa, ja minä siinä sivussa katson sitä.  Nuoret miehet juoksevat taidemuseossa antaen pulssin koko upealle aulalle.

Olen piipahtanut poikani kanssa Lontoossa pikku lomalla. Äidin ja pojan matka ruokkii hyvää oloa, elämäniloa ja rakkautta. Se lisää paljon luottamusta, luottamusta siitä, että hän osaa, on taitava ja oppinut paljon asioita, sellaistakin, joka ei kotona tule esille. Lumouduin poikani historian osaamisesta, ja kyvystä hahmottaa ajanjaksoja ja paikkoja.
Isäänsä tullut!