Liikenneministeri Vehviläinen on Etelä-Saimaan uutisoinnin mukaan pohtinut ääneen itäliikenteen rajoittamisen tarpeita tutustuttuaan Lappeenrannan ja Imatran seudun liikenneONGELMIIN, joita Venäjän puolen ohjeistus rajanylityspaikkojen käytöstä on meille käytännössä tuonut. Onhan Vaalimaan liikenteelle annettu omia ohjeitaan, joka häätää osan raskaasta liikenteestä nimenomaan Imatra-Lappeenranta-seudulle. Liikenneministeriössä selvitetään, miten ja mihin rajoituksiin voidaan ryhtyä, ja voidaanko.

Pelkästään kesäinen ajatus ministeriltä tähän suuntaan on jo oikea. HYVÄ! ja Hienoa!

Tarvitaan todella tekoja, ja ymmärrystä siitä, että seudullisesti kärsitty liikennepaine on itseasiassa koko kansakunnan yhteistä harmia. Nyt vain sen käytännön taakan pitkälti kantavat  kaakkoisen Suomen asukkaat, mm liikenneturvattomuutena.

Kaikkea tätä aktiivisesti seuratessa olen pohtinut: mikä muu syy kuin Venäjän rekkaliikenne antaisi Suomessa oikeuden tehdä lähes toistuvasti (teki mieli kirjoittaa: pysyvästi) moottoriliikennetielle parkkipaikan??? Näin itäisessä Suomessa joudutaan toimimaan, toistuvasti.