Tänään lauantaina on ollut vauhtia ilmassa. Yöllä puolenyön paremmalla puolen palasin kotiin Helsingistä. Retki oli mainio, tieto pojan  polven kuntoutumisesta, kaunis syysilta ja isi-tyttö-Linnanmäkireissusta äidillekin tihkunut ilo pitää mieltä virkeänä. Oikeasti aamulla starttaisin Elimäelle KD:n lettuteltalle Pestoo-markkinahumuun.

Helsingissä vietettiin KD:n kuntavaalikampanjan avausta. Puheenjohtaja Päivi Räsänen rohkaisi ja vauhditti asiantuntevasti kampanjointiin. Puoluesihteeri Sari Essayah on tuonut paljon raikkautta työnsä mukana, niin tänäänkin.  Siinä penkissäni istuessani heräsi kysymys, onko missään toisessa puolueessa muuten näin rohkeasti naisjohtoa, kun otetaan huomioon, että yksi varapuheenjohtajakin on vielä nainen? Kristillisdemokraateilla on oikeasti rohkeutta tekoihin, puolueemme ei ole pelkkää pulinaan, vaan myös puuhaa.

* * *

Tänään Elimäellä käydessäni pohdin sitä, miten uuden Kouvolan maaseutu-säätiö eli Jaalan, Elimäen ja Valkealan kehittämissäätiö voisi vaikuttaa maaseutuisten kylien elinkeinoelämään. Nythän perustamissopimuksen henki on enemmänkin viihtymispainotteinen. Kuitenkin kova totuus on se, että siellä missä on työtä ja työpaikkoja, siellä porukka myös viihtyy. 

"Säätiö toteuttaa tarkoitustaan myöntämällä avustuksia ja harjoittamalla tiedotustoimintaa. Lisäksi säätiö voi tukea myös toiminta-alueeseensa
liittyvää tutkimustoimintaa eri alueiden ja kylien toimintojen kehittämissuuntien selvittämiseksi."
  Näin sanotaan sopimuksessa. Onko tässä tavoitteessa todella lihaa luiden ympärille? Onhan niin, että uuden Kouvolan suuri rikkaus ja kaupunkielämän suuri voimavara ja -salaisuus on tulevaisuudessa puhtaassa maaseututyyppisessä seudussa, järvialueissa ja jopa erämaissamme. Maaseutumme Kouvolassa (2009) on sellainen luonnonvara, josta tulevaisuudessa vielä koko eteläinen Suomi saa omat toimivat city-keuhkonsa.

Tämä seutu on pidettävä elävänä: Se vaatii työtä!

 

Ja PS. Nettiyhteyteni Kouvolassa on edelleen tilt, joten kirjoittelen taas/vasta, kun pääsen nykytekniikan äärelle. Nyt Helsingin työhuoneella Sari vaikenee.